Advocatenloket VSAN

In navolging van Sociaal Verhaal ontstaan er meerdere initiatieven, onder meer door advocaten, om aan sociale minima rechtsbijstand te verlenen. Het VSAN advocatenloket is daar één van. Dit is een initiatief van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN). De VSAN heeft als missie en visie om de toegang tot het recht voor een ieder te verbeteren. De toegang tot het rechtsbestel is een grondrecht dat zo goed mogelijk gewaarborgd moet worden. Een noodzakelijke voorwaarde hiervoor is dat het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand goed functioneert. Het stelsel moet begrijpelijk zijn, de rechtsbijstand kwalitatief hoog. En de VSAN vindt dat de advocaten die binnen het stelsel van gefinancierde rechtshulp werkzaam zijn een redelijke vergoeding moeten ontvangen. De VSAN wil zich binnen dit kader inzetten voor de steeds groter wordende groep mensen die niet op eigen kracht kunnen participeren in de samenleving. Deze mensen moeten toegang hebben tot de noodzakelijke rechtshulp en juridische ondersteuning. Van belang is dat zij worden bijgestaan door gespecialiseerde advocaten die niet alleen de ervaring hebben om de juridische kwestie op te lossen, maar tevens kunnen samenwerken met andere hulpverleners voor de doelgroep, zoals huisartsen, bewindvoerders, maatschappelijk werkers, sociaal raadslieden, huisartsen en jeugdwerkers. De Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) wil zich voor deze samenwerking inzetten.

Een samenvatting waarvoor het advocatenloket van de VSAN staat, is als volgt.

  • Een ieder en met name de on- en minvermogenden, dienen toegang tot het recht te hebben. De VSAN wil drempels die de toegang tot het recht feitelijk belemmeren, wegnemen.
  • DE VSAN zoekt samenwerking tussen advocaten en rechtzoekenden, tussen de officiële instanties en de informele netwerken, tussen eerstelijns hulpverleners en tweedelijns professionals en tussen de sociale advocatuur en de commerciële advocatuur.
  • DE VSAN wil praktische hulp verlenen aan mensen die een advocaat nodig hebben. De VSAN wil rechtzoekenden doorverwijzen naar de meest geschikte advocaat.
  • De VSAN wil kwaliteit waarborgen in de juridische dienstverlening door haar leden aan de cliënten van haar advocaten.
  • De VSAN pleegt overleg en geeft advies aan politieke partijen, overheidsinstellingen, belangenverenigingen op het gebied van wet- en regelgeving en de uitvoerbaarheid daarvan. Dit op het vlak van de sociale advocatuur en de gefinancierde rechtshulp. Het doel hiervan is het leveren van een bijdrage aan regelgeving die recht doet aan de belangen van de VSAN-advocaten en hun klanten.
  • VSAN stuurt rechtzoekenden die gebruik maken van de zoekmachine van de VSAN door naar een bij de VSAN aangesloten advocaat. Het VSAN heeft hiervoor het internetadres het Advocatenloket in het leven geroepen. Via het Advocatenloket kan een ieder eenvoudig in contact komen met bij de VSAN aangesloten advocaten.
  • De VSAN informeert de bij haar aangesloten advocaten over relevante ontwikkelingen binnen de sociale advocatuur en biedt een platvorm om samen ervaring en kennis te delen.
  • De VSAN houdt regelmatig polls onder haar leden over bepaalde juridisch praktijkproblemen en hoe die opgelost kunnen worden. De uitkomst van dergelijke onderzoeken deelt de VSAN binnen haar vereniging onder haar advocatenleden.
  • De bij de VSAN aangesloten advocaten kunnen cursussen volgen en deelnemen aan symposia. De VSAN-advocaten krijgen korting op de tarieven voor cursussen en symposia.
  • De VSAN heeft een financieel fonds van waaruit proefprocessen kunnen worden gefinancierd. VSAN-advocaten kunnen met behulp van dit fonds principiële procedures voeren voor klanten die geen wettelijke eigen bijdrage kunnen betalen en het proceskostenrisico (een proceskostenveroordeling) niet kunnen dragen.

Advocatenloket

Het VSAN heeft een digitaal advocatenloket opgericht dat bereikbaar is via hun website. Met behulp van het advocatenloket kunt u de bij de VSAN aangesloten advocaten inzien en zonodig contacteren. Indien u meer informatie wilt over de werkwijze en de juridische dienstverlening van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN), kunt u contact opnemen met Sociaal Verhaal onder telefoonnummer 085-3010072. Wij onderschrijven alle initiatieven van advocaten en andere hulpverleners die onze doelgroep – de sociale minima in Nederland – kunnen bijstaan om de eerste levensbehoeften te waarborgen. Een initiatief van de sociale advocatuur tot oprichting van een advocatenloket verdient aanbeveling. Tot op heden is het enige loket waar rechtzoekenden terecht kunnen het van overheidswege opgerichte Juridisch Loket. Het Juridisch Loket is echter vanuit Nederland niet bereikbaar op een gratis telefoonnummer. Dit is voor veel on- en minvermogenden een hoge drempel om rechtsbijstand te kunnen verkrijgen. Niet iedereen heeft immers voldoende beltegoed of kan reiskosten maken om het Juridisch Loket te bereiken. Het door de VSAN opgericht advocatenloket maakt de toegang tot het rechtsbestel voor de sociale minima beter toegankelijk. Wilt u meer weten of de VSAN of de verschillen tussen het Juridisch Loket en Het Advocatenloket? Bel of mail Sociaal Verhaal voor meer informatie en advies.

Wilt u meer weten of de VSAN of de verschillen tussen het Juridisch Loket en Het Advocatenloket? Bel of mail Sociaal Verhaal voor meer informatie en advies.