Juridische dienstverlening door een juridisch adviseur

Bent u op zoek naar juridische dienstverlening door een juridisch adviseur, dan bent u bij Sociaal Verhaal aan het juiste adres. Onze juridische ondersteuning is gratis voor sociale minima. Heeft u  inkomen boven minimumniveau, dan komt u niet voor gratis juridische dienstverlening in aanmerking. Zit u echter met een gerechtelijke procedure waarin u wilt worden bijgestaan door een juridisch adviseur, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de meest geschikte jurist of advocaat. U krijgt in dat geval altijd vooraf te horen welk bedrag u moet betalen aan de juridisch adviseur. Dit is  een vast bedrag en er komen achteraf geen verborgen juridische kosten bij. U weet gelijk waar u aan toe bent, voordat u in zee gaat met de juridisch adviseur. Bijvoorbeeld voor rechtsbijstand in een kantongerechtsprocedure is het minimumbedrag dat u moet betalen voor schriftelijke rechtsbijstand in de procedure, de zogenaamde conclusie van antwoord op de dagvaarding, ongeveer 250 euro. Indien het voor uw zaak zinvol is, zal de juridisch adviseur voor dit bedrag tevens meerdere malen uitstel vragen van de zitting en vervolgens ook verleend krijgen door de rechter. U wint zo tijd om uw verweer op de dagvaarding inhoudelijk goed voor te bereiden en ondersteunende informatie te vergaren. En gaat de dagvaardingsprocedure over het niet-betalen van een geldvordering, dan kunt u van het uitstel gebruik maken om geld bij elkaar te krijgen. Met dit geld kunt u de huurschuld betalen, of een schikkingsvoorstel aan de tegenpartij aanbieden. De rechtszaak kan vervolgens worden ingetrokken. Zo niet, dan beoordeelt de rechter de dagvaarding geheel anders, omdat u bijvoorbeeld de huurachterstand gedurende de procedure aanzienlijk heeft ingelopen.

De juridische dienstverlening bestaat niet alleen uit het indienen van een conclusie van antwoord op de dagvaarding en het indienen van uitstelverzoeken om klemmende redenen bij de rechtbank, maar het is ook mogelijk dat een juridisch adviseur met u meegaat naar een hoorzitting of een comparitie van partijen bij de kantonrechter. Hiervoor geldt als uitgangspunt eveneens een bedrag van ongeveer 250 euro voor rechtsbijstand ter zitting bij de rechter. De Juridisch adviseur voert voor u tijdens de rechtszaak het woord en zal zonodig in een pleitnota uw stellingen voor de rechter uiteenzetten. Moeilijke vragen die de rechter u stelt en u niet zelf kunt beantwoorden, zal de juridisch adviseur voor u ter zitting oppakken. Op deze manier staat u niet met uw mond vol tanden als de rechter moeilijke vragen stelt over uw verweer tegen de dagvaarding van de tegenpartij. De juridisch adviseur heeft ruime ervaring met het voeren van de betreffende gerechtelijke procedures en weet precies welk verweer er gevoerd moet worden en wat er wel en niet aan de rechter kan worden gezegd. De meeste mensen die gedagvaard zijn en geen ervaring hebben met het voeren van rechtszaken, gaan zelf naar de zitting zonder bijstand van een ervaren juridisch adviseur. Dit gebeurt vaak met de gedachte dat ‘als ik aan de rechter vertel hoe alles gekomen is en hoe mijn situatie nu is, zal de rechter wel begrip tonen’. Dit is echter een volstrekt verkeerd uitgangspunt. De rechter zal uw verhaal aanhoren en begrijpend knikken. Vervolgens volgt er een strikte juridisch beoordeling van de eis en de gronden in de dagvaarding en wordt er – zonder rekening te houden met uw persoonlijk verhaal – eindvonnis gewezen. Hierbij wordt de vordering toegewezen en wordt u in de proceskosten veroordeeld. Als er in de dagvaarding sprake is van een eis tot huisuitzetting, wijst de rechter dit toe en mag de verhuurder binnen drie dagen na betekening van het ontruimingsvonnis tot huisuitzetting overgaan. Onderschat u deze gebruikelijke gang van zaken bij de rechtbank niet en maak gebruik van onze juridische dienstverlening. Ook als u niet voor een gratis juridisch adviseur in aanmerking komt. De tarieven van onze juridisch adviseurs zijn de laagste van Nederland. Gelet op hun jarenlange en uitgebreide ervaring met het voeren van kantongerechtsprocedures, krijgt u waar voor uw geld. Afhankelijk van de inhoud van de dagvaarding en uw verweer, kunnen onze juridisch adviseurs u vooraf een indicatie geven van de uiteindelijke uitkomst van de dagvaardingsprocedure. Als u meer tijd nodig heeft en de rechtszaak wil ‘rekken’, kan de juridisch adviseur dit voor u regelen. Soms met een periode van meer dan drie maanden. Deze tijd kunt u goed gebruiken om bijvoorbeeld de financiële problemen met uw huisbaas op te lossen en de gerechtelijke ontruiming van uw woning te voorkomen.

Verzet aantekenen tegen een verstekvonnis

Wilt u verzet aantekenen tegen een verstekvonnis? Dit maakt deel uit van de juridische dienstverlening van onze externe juridisch adviseurs. Als u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in de vorm van een toevoeging door een advocaat in aanmerking komt, dient u het opstellen en het betekenen van de verzetdagvaarding zelf te betalen. Dit kan een kostbare aangelegenheid zijn. Een advocaat rekent hiervoor al snel een bedrag van rond de duizend euro, exclusief verschotten. Indien u in het verstekvonnis bent veroordeeld tot betaling van een relatief laag bedrag, loont het daarom niet om een betaalde advocaat in te schakelen voor het aantekenen van verzet tegen een verstekvonnis. De externe juridisch adviseurs waar Sociaal Verhaal mee samenwerkt, rekenen maximaal 250 euro voor particulieren en 300 euro voor bedrijven voor het opstellen van een verzetdagvaarding. Dit is inclusief het betekenen van de verzetdagvaarding door de deurwaarder. Wij hebben voor onze doelgroep dit zeer goedkope tarief weten te bewerkstelligen. Dit is voorzover wij weten, het laagste tarief in Nederland. Aarzel daarom niet om van onze juridische dienstverlening gebruik te maken als u heeft verzuimd om tijdig op een dagvaarding te reageren of om naar een zitting te gaan. Indien u geen verzet aantekent tegen het verstekvonnis, kan de deurwaarder bij u beslag leggen en lopen de kosten flink op. Door tijdig verzet aan te tekenen tegen het verstekvonnis, voorkomt u erger. Onze juridisch adviseurs helpen u daarbij gratis als u geen of laag inkomen heeft. En is uw inkomen of vermogen te hoog, dan bent u in ieder geval niet meer dan het lage vaste bedrag voor de verzetdagvaarding kwijt.

studiefinanciering