overheid

Huurachterstand bij Vidomes wat nu?

Heeft u huurachterstand bij Vidomes en u wilt weten wat nu ? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal. Wij kunnen u adviseren hoe een incassoprocedure door Vidomes bij huurachterstand te voorkomen. Van belang is dat u een huurschuld niet op zijn beloop laat, maar direct contact opneemt met Vidomes om uw huurschuld in termijnen te betalen of om betalingsuitstel aan Vidomes voor de huurachterstand te vragen. Vidomes wil niet dat uw huurachterstand tot ontruiming leidt. Vidomes wil eerst samen met u een oplossing zoeken voor uw problemen met huurbetaling. U moet daarvoor wel zelf contact opnemen met Vidomes. Vidomes kan u dan doorverwijzen naar instanties die u begeleiden bij uw financiële situatie, of naar de schuldhulpverlening. Vidomes kan ook een betalingsregeling voor de huurachterstand met u afspreken. U werkt dan de huurschuld weg door elke maand iets extra’s naast de normale huur aan Vidomes te betalen. Bij deze betalingsregeling hoeft u dan geen extra kosten of rente aan Vidomes te betalen, als u de regeling maar nakomt en op tijd aan Vidomes betaalt. De hoogte van de betalingsregeling voor uw huurschuld is afhandelijk van uw persoonlijke situatie. Neem hiervoor contact op met de huuradministratie van Vidomes.

Woningbouwvereniging Vidomes is een sociale woningcorporatie in de regio Haaglanden. Vidomes verhuurt ongeveer 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Het huurbeleid van Vidomes is gericht op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt. Vidomes vindt dat iedereen recht heeft op een goed dak boven zijn hoofd. Huisvesting voor mensen die de marktprijs niet kunnen betalen is de kerntaak van Vidomes.

Problemen huur betalen Vidomes

Heeft u problemen met huur betalen aan Vidomes en u neemt niet zelf contact op met Vidomes om uw huurbetalingsproblemen te bespreken ? Dan is de kans groot dat Vidomes u, als de huur niet is betaald, een herinnering en daarna een aanmaning stuurt. Vidomes kan u ook bellen of een sms sturen om de huur te betalen. Ook kunt u bij huurachterstand thuis worden bezocht door medewerkers van Vidomes. Als dit geen effect heeft en u laat de huurachterstand oplopen, dan zal Vidomes haar deurwaarder inschakelen om de huurschuld te innen. Woningcorporatie Vidomes is in april 2016 een samenwerking aangegaan met de gerechtsdeurwaarderskantoren Flanderijn en Van Eck en met de PB Groep. Voorheen werkte Vidomes met vijf deurwaarderskantoren samen. Vidomes stelt dat bij deze nieuwe samenwerking met Flanderijn en Van Eck en de PB Groep de totale kosten voor de huurders bij huurachterstand verlaagd zijn. Of dit ook feitelijk zo is, moet in de praktijk nog blijken. Vidomes zet, ook na het inschakelen van een deurwaarder bij huurachterstand, een Laatste Kans-optie in. Dit betekent dat de huurder in de woning mag blijven, ook al heeft de rechter de huurovereenkomst na dagvaarding door de deurwaarder van Vidomes ontbonden. Zo wordt een huisuitzetting door Vidomes voorkomen. Voorwaarde voor deze Laatste Kans optie bij Vidomes is dat de huurder een traject volgt van hulpverlening en huurachterstand niet verder oploopt. Wanneer de Laatste Kans optie niet mogelijk is, dan probeert Vidomes de huurder over te halen om de woning zelf leeg te maken en de huur op te zeggen. Hierdoor worden hoge ontruimingskosten voor de huurder van Vidomes voorkomen.

Ontruiming woning Vidomes door deurwaarder

De deurwaarder voert jaarlijks tussen de 50 en 100 ontruimingen van woningen uit voor Vidomes. Sociaal Verhaal kan u helpen om de ontruiming van uw woning door de deurwaarder van Vidomes bij huurachterstand te voorkomen. U moet daarvoor wel direct contact opnemen met Sociaal Verhaal zodra u van de deurwaarder van Vidomes een dagvaarding voor uw huurschuld heeft ontvangen. Vidomes kan u pas uit de woning zetten, nadat Vidomes u via een deurwaarder heeft gedagvaard voor uw huurschuld om voor de kantonrechter te verschijnen. Want in deze dagvaarding vraagt de deurwaarder namens Vidomes – naast betaling –  toestemming aan de rechter om tot huisuitzetting op grond van de huurachterstand te mogen overgaan voor Vidomes. Sociaal Verhaal kan u helpen met verweer tegen de dagvaarding van Vidomes om uw woningontruiming te voorkomen. Let u hiervoor op de zittingsdatum in de dagvaarding van Vidomes. Ook als u zelf al op de dagvaarding bij de rechtbank heeft gereageerd of u bent niet naar de zitting van de kantonrechter gegaan en u heeft een ontruimingsvonnis van Vidomes aan uw broek, neem dan contact met ons op. In sommige gevallen is de ontruiming van uw woning door de deurwaarder van Vidomes te voorkomen. In deze gevallen geldt dat u de dagvaarding van Vidomes of het verstekvonnis van de kantonrechter over uw huurachterstand moet opvragen. Wij hebben deze stukken nodig om te beoordelen of wij u kunnen helpen bij uw huurschuld aan Vidomes.

Heeft u huurachterstand bij Vidomes en u wilt weten wat nu? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal.