verhuurder

De Woonplaats huurachterstand en huur betalen

Heeft u huurachterstand bij De Woonplaats en kunt u de huur niet betalen? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal. Huurders die de huur niet kunnen betalen aan De Woonplaats moeten hoge huurachterstand zien te voorkomen. Is de huurachterstand 3 maanden, dan zal De Woonplaats overgaan tot dagvaarding. Woningcorporatie De Woonplaats is een sociale verhuurder die ongeveer 20.000 woningen verhuurt in Enschede en de Achterhoek. De huur moet elke maand op de eerste van iedere maand op de bankrekening van De Woonplaats zijn bijgeschreven. Is dit niet het geval, dan heeft u de huur niet tijdig betaald en is er sprake van huurachterstand bij De Woonplaats. De Woonplaats zal niet gelijk een aanmaning sturen als u de huur niet betaalt. Maar loopt de huurachterstand op, dan zal De Woonplaats een incassotraject opstarten om de huur te innen. U ontvangt dan eerst herinneringen en aanmaningen van De Woonplaats zelf. Kunt u de huur niet betalen, neem dan direct contact op met De Woonplaats via de inlog op de website van de Woonplaats ‘MIJN WOONPLAATS’ of per e-mail naar huurincasso@de-woonplaats.nl. Naast het afspreken van een betalingsregeling met De Woonplaats, is het raadzaam om contact op te nemen met schuldhulpverleningsinstanties zoals de Stadsbank Oost-Nederland, Maatschappelijk werk Enschede of de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) in Enschede. Dit is met name van belang als de huurachterstand bij De Woonplaats flink is opgelopen en u bent niet in staat om een betalingsregeling af te spreken of om de huur binnen afzienbare tijd aan De Woonplaats te betalen. De Woonplaats zal dan uiteindelijk een huisuitzettingsprocedure voor de huurschuld opstarten. Deze huisuitzetting is echter veelal te voorkomen als u in een minnelijke schuldhulptraject zit bij bijvoorbeeld de Stadsbank Oost-Nederland. Heeft u hier vragen over, neem dan met ons contact op bij een hoge huurachterstand bij De Woonplaats.

Dagvaarding huurachterstand De Woonplaats

Heeft u een dagvaarding voor huurachterstand van De Woonplaats ontvangen? Stuur deze dagvaarding dan direct door aan ons, voor uitstel in de huurachterstand procedure en om een snel ontruimingsvonnis te voorkomen. Wij helpen huurders met laag of geen inkomen gratis om de dagvaarding van De Woonplaats bij huurachterstand aan te vechten. De huurachterstand procedure is immers door De Woonplaats opgestart om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te ontruimen door een deurwaarder. Als u niet eerder te maken heeft gehad met een dagvaardingsprocedure door De Woonplaats, dan is het niet verstandig om zelf op de dagvaarding te reageren naar de deurwaarder of naar de Kantonrechter. Als u verkeerd of onvolledig verweer voert op de zitting van de rechtbank, dan is de kans groot dat de door De Woonplaats gevorderde huisuitzetting wordt toegewezen door de rechter. U kunt dit voorkomen door eerst met ons te overleggen als u een dagvaarding voor huurachterstand van De Woonplaats heeft ontvangen. Wij helpen u met het juiste verweer op de dagvaarding om ontbinding van de huurovereenkomst door huurachterstand zo mogelijk te voorkomen. Gaat u in elk geval niet zelf in persoon naar de zittingsdag in de dagvaarding van De Woonplaats. De rechter controleert alleen of de huurachterstand klopt. En is dit het geval, dan krijgt De Woonplaats toestemming om u binnen drie dagen na betekening van het vonnis, uit uw woning te zetten op grond van de huurachterstand. Wij kunnen u helpen om de dagvaarding op de juiste wijze aan te vechten, zodat u niet binnen een paar dagen na uw terechtzitting al door De Woonplaats op straat mag worden gezet van de rechter. Bent u niet naar de zitting in de dagvaarding geweest, dan zal de kantonrechter u bij verstek tot woningontruiming veroordelen. De Woonplaats mag u met dit verstekvonnis uit huis zetten.  U kunt echter binnen vier weken in verzet gaan tegen het verstekvonnis om huisuitzetting door De Woonplaats te voorkomen. Wanneer u niet weet hoe u in verzet kunt gaan tegen het verstekvonnis, of u wilt hulp bij de verzetprocedure, neem dan met ons contact op zodra u het verstekvonnis van de deurwaarder van woningcorporatie De Woonplaats heeft ontvangen. Wij helpen u met verzet.

zakelijk

Heeft u huurachterstand bij De Woonplaats en kunt u de huur niet betalen? Neem dan contact op met Sociaal Verhaal. Huurders die de huur niet kunnen betalen aan De Woonplaats moeten hoge huurachterstand zien te voorkomen.