verhuurder

Huurachterstand Welbions

Heeft u huurachterstand en van Welbions een dagvaarding ontvangen? Bel Sociaal Verhaal voor hulp. Wij helpen huurders van Welbions met huurachterstand bij dagvaarding. Stichting Welbions is een sociale verhuurder in de steden Hengelo en Borne. Welbions verhuurder 15.000 huurwoningen in de sociale sector en er werken ongeveer 150 medewerkers bij Welbions. U moet elke maand uiterlijk op de eerste van de maand de huur aan Welbions betalen. Doet u dit niet, dan heeft u één maand huurachterstand. Kunt u de huur niet betalen aan Welbions, dan kunt u via de website van Welbions online een betalingsregeling voor de huurschuld aanvragen. U vult het formulier op de website van Welbions in en vraagt daarin om de huurachterstand in een aantal gespreide termijnen naast de maandelijkse huur te betalen. Een medewerker van het team Huurincasso neemt binnen vijf dagen met u contact op en laat u weten of uw betalingsvoorstel voor de huurachterstand akkoord is. U kunt via de website van Welbions zelf aangeven in hoeveel termijnen u de huurschuld wilt betalen.  Als Welbions akkoord gaat met uw online betalingsvoorstel, dan moet u de regeling stip nakomen en de lopende huur elke maand op tijd blijven betalen, zodat de huurachterstand niet verder oploopt. Kunt u uw huurschuld niet betalen en ook de lopende huur niet, zoek dan onmiddellijk hulp bij de Stadsbank Oost-Nederland (telefoon 088-7663666, www.stadsbankoostnederland.nl) of bij Budget Alert (telefoon 074-2458841, www.hengelo.nl). U kunt dagvaarding voor de huurschuld voorkomen door u aan te melden voor het minnelijke schuldhulptraject in uw gemeente. Woningcorporatie Welbions werkt intensief samen met de Stadsbank Oost Nederland en met Budget Alert van de gemeente Hengelo, om minder huisuitzettingen en minder huurschulden te realiseren. Dit werkt alleen als u zelf goed meewerkt en gelijk – al bij één maand huurachterstand – contact opneemt met Welbions en de gemeentelijke schuldhulpinstanties om een oplossing te zoeken voor uw structurele financiële betalingsproblemen.

Dagvaarding huisuitzetting Welbions

Er volgt een dagvaarding voor huisuitzetting door Welbions indien u geen betalingsregeling treft voor uw huurachterstand. En u geen contact opneemt met de gemeentelijke schuldhulpinstanties als u de lopende huurtermijnen niet kunt betalen aan Welbions. Sociaal Verhaal zet zich in voor huurders met huurachterstand bij Welbions om huisuitzetting bij dagvaarding door de woningcorporatie te voorkomen. Komt er een deurwaarder aan uw deur met een dagvaarding van Welbions waarin de ontruiming van uw woning wordt gevorderd, neem dan direct contact ons op. Indien wij Welbions of haar deurwaarder niet kunnen bewegen om de dagvaarding voor huisuitzetting in te trekken, dan kunnen wij u helpen met verweer tegen de dagvaarding. In de dagvaardingsprocedure zullen wij aan de rechter vragen om niet onmiddellijk de door Welbions gevraagde huisuitzetting toe te wijzen. U moet in elk geval niet zelf zonder professionele rechtsbijstand naar de terechtzitting van de rechtbank gaan. Als uw huurachterstand bij Welbions klopt, dan zal de rechter de vordering tot woningontruiming toewijzen en mag de deurwaarder van Welbions u binnen drie dagen na betekening van het vonnis uit huis zetten. Het is dus niet verstandig om zelf uw verhaal aan de rechtbank te doen. Wij kunnen u helpen uw persoonlijk verweer tegen de dagvaarding in een gedegen feitelijk en juridisch verweer op te nemen, zodat u maximaal de kans heeft om huisuitzetting vanwege huurachterstand door Welbions te voorkomen.

Vonnis huisuitzetting Welbions

Er volgt een vonnis tot huisuitzetting door Welbions wanneer u niet naar de terechtzitting in de dagvaarding bent geweest. Of als u in persoon heeft geprocedeerd bij de kantonrechter tegen de huurachterstand en u de vordering heeft erkend. De deurwaarder van Welbions mag u met dit vonnis uit huis zetten. Neem contact met ons op zodra u het ontruimingsvonnis van de deurwaarder heeft ontvangen. In sommige gevallen kunnen wij huisuitzetting door Welbions, ondanks de huurachterstand, toch voorkomen. Bijvoorbeeld door het instellen van hoger beroep, het opstarten van een executiegeschil, het uitbrengen van een verzetdagvaarding of het aanvragen van een moratorium.  Bent u huurder met huurachterstand bij Welbions en wordt u met huisuitzetting bedreigd, bel direct.

zakelijk

Heeft u huurachterstand en van Welbions een dagvaarding ontvangen? Bel Sociaal Verhaal voor hulp. Wij helpen huurders van Welbions met huurachterstand bij dagvaarding.