werkgever

Huurachterstand bij De Alliantie wat nu?

Huurachterstand betekent niet automatisch huisuitzetting. Er zijn verschillende manieren om de ontruiming van uw woning bij een huurschuld te voorkomen. Huurachterstand wat nu ? De eerste stap bij huurachterstand moet u zelf maken; neem direct contact op met de woningbouwvereniging of verhuurder als u de huur niet kunt betalen. Meestal mag u de huur dan in termijnen betalen. De verhuurder zal niet gelijk tot incasso van de huurschuld overgaan. Als u direct een regeling afspreekt met uw verhuurder voor de huur, dan kunt u incasso voorkomen. Reageert u niet bij een huurschuld, dan wordt er een deurwaarder of incassobureau door uw verhuurder ingeschakeld. Met dit incassobureau of het gerechtsdeurwaarderskantoor kunt u alsnog een betalingsregeling afspreken voor de huurachterstand. Meestal komen er dan buitengerechtelijke incassokosten en wettelijke rente over de huur bij. Lukt het u niet om met de deurwaarder of het incassobureau een betalingsafspraak voor de huur te maken, dan zal de deurwaarder overgaan tot dagvaarding. Met de dagvaarding wordt uw huurachterstand door dagvaarding aan de rechter voorgelegd. De rechter zal dan oordelen of uw huurachterstand zo hoog is, dat u uw woning uit moet. Sociaal Verhaal kan u helpen met de dagvaarding om de rechter te overtuigen om u niet gelijk uit uw woning te zetten bij uw huurschuld. De rechter zal uw persoonlijke omstandigheden en uw gezinssituatie meewegen in het vonnis. Is de rechter echter van mening dat uw huurschuld te hoog is en u uw woning uit moet, dan mag de deurwaarder uw woning ontruimen met dit vonnis van de rechtbank. De woningontruiming kunt u aanvechten met een kort geding tegen de ontruimingsaanzegging van de deurwaarder. U moet dan met een advocaat een voorlopige voorziening aanhangig maken bij de rechtbank. Dit heet een executiegeschil. Een kort geding tegen huisuitzetting heeft alleen zin als u alsnog de huurachterstand kunt betalen of als er zwaarwegende persoonlijke omstandigheden zijn die de ontruiming van uw woning in de weg staan.  Heeft u al een bewindvoerder of zit u in een schuldhulptraject bij de gemeente of de gemeentelijke kredietbank, dan is het soms mogelijk om door middel van het aanvragen van een moratorium de ontruiming van uw woning te voorkomen. Neemt u contact op met Sociaal Verhaal of in uw geval huisuitzetting door een moratorium aanvraag is te voorkomen.

Huurachterstand De Alliantie

Kunt u uw huur niet tijdig betalen waardoor u huurachterstand bij de Alliantie heeft ? Neem dan  telefonisch contact op telefoonnummer 088-0023200 van stichting de Alliantie. De Alliantie heeft een streng incassobeleid als de huur niet voor de eerste van de maand is ontvangen. U ontvangt dan een herinnering en vervolgens een laatste aanmaning met incassokosten met vermelding dat de huurachterstand ter incasso aan de deurwaarder uit handen wordt gegeven. Als u op deze laatste aanmaning van De Alliantie niet reageert, dan schakelt De Alliantie een gerechtsdeurwaarder in om de huurachterstand te incasseren. Dit brengt altijd extra kosten met zich mee en kan zelfs leiden tot huisuitzetting vanwege huurschuld door de deurwaarder van De Alliantie. U kunt dit voorkomen door direct bij huurachterstand telefonisch contact op te nemen met De Alliantie.

De Alliantie is een sociale woningcorporatie. De Alliantie verhuurt ongeveer 53.000 woningen in de regio’s Amsterdam, Almere en Gooi en Vechtstreek. Ruim 90% van de woningen van De Alliantie zijn sociale huurwoningen met een lage huurprijs. De Alliantie is in 2001 ontstaan uit een fusie van vier woningcorporaties. Sinds 2006 dragen deze woningbouwverenigingen allemaal de naam stichting De Alliantie.

Dagvaarding De Alliantie bij huurachterstand

Is de huurachterstand groter dan twee maanden, dan krijgt u een dagvaarding van De Alliantie voor de huurachterstand.  U kunt dan contact opnemen met Sociaal Verhaal om u te helpen met de dagvaarding van De Alliantie. Wanneer u niets doet met de dagvaarding, dan krijgt De Alliantie van de rechtbank een vonnis waarmee De Alliantie u uit uw huis kan zetten door de deurwaarder. Zoals eerder gezegd, kunt u dit voorkomen door direct na de ontvangst van De Alliantie dagvaarding contact op te nemen met Sociaal Verhaal. Wij zorgen er voor dat u ook bij dagvaarding voor huurachterstand door de Alliantie, niet direct uit uw huis wordt gezet. Vaak is er bij de rechter in de dagvaardingsprocedure nog wel een minnelijke oplossing mogelijk. U moet dit echter goed voorbereiden en niet zonder professionele rechtshulp naar de zitting van de kantonrechter gaan. Indien u alleen naar de zitting gaat, en de huurachterstand klopt, dan is de kans zeer groot dat de rechtbank de ontruiming van uw woning door De Alliantie zal toestaan. Na dit ontruimingsvonnis zal de Alliantie u aanmelden bij de gemeente met opgave van de hoogte van de huurachterstand waarvoor huisuitzetting is gevraagd. De gemeente kan dan zo nodig voor noodopvang zorgen als De Alliantie de ontruiming van uw woning op grond van huurachterstand doorzet. Indien u zelf vóór de ontruimingsdatum geen oplossing heb gevonden voor de huurschuld, en u heeft verzuimd om tijdig contact op te nemen met Sociaal Verhaal, dan rest u immers niets anders dan om zelf de woning tijdig leeg te maken en de hoge kosten van de ontruiming van uw woning door de Alliantie te voorkomen. Heeft u hier vragen over, of wilt u de ontruiming van uw woning door De Alliantie voorkomen, neem dat contact op met Sociaal Verhaal. Wij helpen u gratis.

Heeft u een dagvaarding van De Alliantie ontvangen bij huurachterstand? Neem dan direct contact op met Sociaal Verhaal.